Saturday, April 14, 2018

ထုံး ကန္႔ေဆးရည္




ထုံးကန္႔ ေဆးရည္သည္ ဖ်န္းစတြင္ သုတ္သင္ေဆး အျဖစ္ အစြမ္းရွိ၍ ဖ်န္းၿပီး အခ်ိန္ၾကာေသာ္ ၿပိဳကြဲ၍ အေငြ႕မ်ား ထြက္လာသည္။ ၎သည္ ကာကြယ္ေဆးအျဖစ္ အစြမ္းထက္သည္။
လိုအပ္ေသာပစၥည္မ်ား
မေဖာက္ထုံး - ၁ ပိႆာ (ေဖာက္ထုံး - ၁.၃၀ ပိႆာ)
ကန္႔မႈန္႔ - ၂ ပိႆာ
ေရ - ၄ ဂါလန္ (၁၀ ပိႆာ)
ထုံး၊ ကန္႔ႏွင့္ ေရအခ်ိဳးအစားသည္ ၁:၂:၁၀ ရွိ၍ ၁-၂-၁၀ ထုံးကန္႔ေဆးရည္ဟု ေခၚၾကသည္။
ေဖ်ာ္စပ္နည္း
ေသာက္ေရအိုးေဟာင္းကဲ့သို႔ေသာ ေျမအိုးတစ္လုံးတြင္ ေရ ၁၀ ပိႆာကို ထည့္၍ ဆူေအာင္ တည္ရသည္။ ေလာေလာလတ္လတ္ ေဖာက္ၿပီးသား မေဖာက္ထုံးမႈန္႔ ၁ ပိႆာ သို႔မဟုတ္ စနစ္တက် သိုေလွာင္သိမ္းဆည္းထားေသာ ေဖာက္ၿပီးထုံးမႈန္႔ ၁ ပိႆာ ၃၀ က်ပ္သား တစ္မ်ိဳးမ်ိဳးကို ဆူပြက္ေနေသာ ေရထဲသို႔ ျဖည္းျဖည္းထည့္၍ ေမႊေပးရသည္။ ကန္႔မႈန္႔ႏုႏု ၂ ပိႆာကို ဆူပြက္ေနေသာ ထုံးရည္ထဲသို႔ ထပ္မံထည့္ၿပီး ေမႊရသည္။ ထုံးႏွင့္ ကန္႔အားလုံး ၿပိဳကြဲသြားသည္အထိ ေမႊေပးရသည္။ ထိုသို႔ ထုံးႏွင့္ ကန္႔အားလုံး ၿပိဳကြဲေအာင္ ေမႊေပးေနရသည့္အခ်ိန္မွာ ၄၅ မိနစ္ ၁ နာရီထိ ၾကာသည္။ ၁ နာရီထက္ပို၍ မၾကာေစရပါ။ ေဆးအာနိသင္ ေလ်ာ့နည္းသြားတတ္သည္။ ဆူပြက္ေနစဥ္ ေရမ်က္ႏွာျပင္ေလ်ာ့နည္းသြားတတ္၍ မူလ ေရမ်က္ႏွာျပင္ထိ ေရပမာဏ ရွိေနေစရန္ ေရကို နည္းနည္းျခင္း ထပ္ထပ္ထည့္ၿပီး ေမႊေပးရသည္။ သတ္မွတ္ခ်ိန္ေစ့ေသာအခါ အေအးခံၿပီး ပိတ္က်ဲစျဖင့္ စစ္ယူရသည္။ သင့္ေတာ္ရာ အိုးတစ္လုံးထဲတြင္ ထည့္၍ အေပၚယံမွ ေရနံဆီေလာင္းထည့္ေပးကာ ေလလုံေအာင္ သိမ္းဆည္းထားရသည္။ ထုံးကန္႔ေဆးရည္သည္ ေလႏွင့္ေတြ႕ထိပါက ဟိုက္ဒ႐ိုဂ်င္ဆာလဖိုဒ္ျဖစ္ၿပီး အေငြ႕ပ်ံတတ္သည္။ ထို႔ေၾကာင့္ ေလလုံေအာင္ သိမ္းဆည္းရသည္။ 
ဤထုံးကန္႔ေဆးရည္ ၁ ဆ ကို ေရ ၉၉ ဆမွ ၁၈၀ ဆခန္႔ထိ ေရာၿပီး ပက္ဖ်န္းႏိုင္ပါသည္။
ကာကြယ္ႏိုင္သည့္ဖ်က္ပိုးမ်ား
ပ်၊ ဒက္ပိုး၊ အေၾကးပိုး၊ မႊားပင့္ကူနီတို႔အျပင္ အခ်ိဳ႕ေသာ ေရာဂါမ်ားကိုလည္း ကာကြယ္ႏိုင္ပါသည္။
ကာကြယ္ႏိုင္သည့္ ေရာဂါ
- ဖားဉမႈိေရာဂါမ်ား (သီးႏွံစုံ)(ဗူး၊  ဖ႐ုံ၊ သခြား မပါ။)
- မွည့္ေပ်ာက္စြန္းေရာဂါမ်ား
- ၾကက္သြန္ေတာက္တဲ့မီးေရာဂါ
- ပန္းသီးေၾကးဖတ္ႏွင့္ အညိဳပုတ္ေရာဂါ။
မွတ္ခ်က္
- ေဆးမ်ားလွ်င္ အပင္ေလာင္ႏိုင္ပါသည္။
- ဗူး၊ ဖ႐ုံ၊ သခြားပင္မ်ားအား မဖ်န္းရ။
- အလြန္ေအးေသာ ရာသီႏွင့္ ၉၀ ဒီဂရီဖာရင္ဟိုက္ထက္ပူေသာ ရာသီတြင္ မဖ်န္းရ။
 Source - ၾသဂဲနစ္ စိုက္ပ်ိဳးေရးနည္းပညာမ်ား (ပါေမာကၡ ေဒါက္တာျမင့္လြင္)

No comments:

Post a Comment