
ႏြားစာအစိုမရႏိုင္သည့္
ေျခာက္ေသြ႕ကာလမ်ားတြင္ အစာရွားပါးမႈျပႆနာကိုေျဖရွင္းေပးႏိုင္ၿပီး
တိရစာၦန္ႀကီးထြားမႈ၊ အသားႏွင့္ ႏို႔ထုတ္လုပ္မႈ ေကာင္းမြန္ေစရန္
ရည္႐ြယ္ျပဳလုပ္ၾကသည္။
ႏြားစာခ်ဥ္ဖတ္ဆိုသည္မွာ ႏြားစာအစိုကို ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းၿပီး က်င္း (သို႔မဟုတ္) အိတ္အတြင္းတြင္ ေသခ်ာဖိသိပ္ၿပီး ေလလုံေအာင္ သိမ္းဆည္းထားေသာ ႏြားစာျဖစ္သည္။
အက်ိဳးေက်းဇူးမ်ား
- သီးႏွံမ်ားတြင္ပါ၀င္ေသာ အာဟာရဓါတ္ႏွင့္ စိုထိုင္းမႈကို ထိန္းသိမ္းထားႏိုင္ျခင္း၊
-
ေနေရာင္ျခည္ျဖင့္ အေျခာက္လွန္းျခင္းထက္ အာဟာရဓါတ္ ဆုံးရႈံးမႈနည္းျခင္း၊
- မည္သည့္ရာသီ မဆို ျပဳလုပ္ႏိုင္ျခင္း
- ကုန္က်စရိတ္နည္းျခင္းႏွင့္ ႏွစ္အေတာ္ၾကာသိုေလွာင္ထားႏိုင္ျခင္း တို႔ျဖစ္ပါသည္။
ဆိုးက်ိဳးမ်ားအေနျဖင့္
- ခ်ဥ္ဖတ္ျပဳလုပ္ရာ၌ ေလလုံေအာင္ ျပဳလုပ္ထားႏိုင္ျခင္းမရွိလွ်င္ အာဟာရဓါတ္မ်ား ဆုံးရႈံး ႏိုင္ပါသည္။
- လိုအပ္ေသာ အက္စစ္ျပင္းအားအထိ က်ဆင္းမႈမရွိလွ်င္ တိရစာၦန္ကို အႏၲရာယ္ျဖစ္ေစေသာ ပိုးမႊားမ်ား ေပါက္ပြားေစပါသည္။
ခ်ဥ္ဖတ္ျပဳလုပ္ရာတြင္
- စားက်က္ပဲပင္ကို ခ်ဥ္ဖတ္ျပဳလုပ္ရန္ အေကာင္းဆုံးရိတ္သိမ္းခ်ိန္မွာ အပြင့္ပြင့္ခ်ိန္ ျဖစ္သည္။ ေျပာင္းခ်ဥ္ဖတ္ျပဳလုပ္ရန္ အေကာင္းဆုံးရိတ္သိမ္းခ်ိန္မွာ သီးႏွံအေစ့ ႏို႔ရည္ထည့္ခ်ိန္ ျဖစ္သည္။ ျမက္ခ်ဥ္ဖတ္ ျပဳလုပ္ရာတြင္ ေရဓါတ္ပါ၀င္မႈ ၇၀ - ၇၅ % ရွိရမည္။ ႏြားစာပင္ရိတ္ျခင္း၊ စဥ္းျခင္း ႏွင့္ ခ်ဥ္ဖတ္သိပ္ျခင္းတို႔ကို တစ္ရက္အတြင္းျပဳလုပ္ရမည္။
- ခ်ဥ္ဖတ္ေကာင္းရရွိရန္ ေကာင္းစြာသိပ္ေပးရန္လိုအပ္သည္။ ခ်ဥ္ဖတ္က်င္းထဲ၌ ေလခိုေအာင္း မႈနည္းေလ ခ်ဥ္ဖတ္အရည္အေသြး ေကာင္းေလျဖစ္သည္။ ထို႔ျပင္ ခ်ဥ္ဖတ္က်င္း (သို႔မဟုတ္) အိတ္ကို ေလလုံေအာင္ ျပဳလုပ္ထားမွသာလွ်င္ မႈိတက္ျခင္း၊ ႏြားစာတြင္ပါ၀င္ေသာ အာဟာရ ဓါတ္မ်ား ဆုံးရႈံးျခင္းကို ကာကြယ္ႏိုင္မည္ျဖစ္ပါသည္။ ခ်ဥ္ဖတ္သိပ္ၿပီး အနည္းဆုံး (၃) ပတ္ အတြင္းမဖြင့္ရ။
ေလလုံေအာင္ဖိသိပ္ျခင္း
- ပလပ္စတစ္စကို ေသခ်ာႀကိဳးစည္းၿပီး တိပ္ျဖင့္ ထပ္ပတ္ပါ။
- အိတ္ကို ေထာင္ထားၿပီး ေနေရာင္တိုက္႐ိုက္မထိေတြ႕ေအာင္ ဖုံးထားပါ။
Source - ျမန္မာ - နယူးဇီလန္ ေကာင္းမြန္ေသာ ႏို႔စားႏြားေမြးျမဴမႈ ဖြံ႕ၿဖိဳးတိုးတက္ေရးစီမံကိန္း
kosoeIT.blospot.com
ႏြားစာခ်ဥ္ဖတ္ဆိုသည္မွာ ႏြားစာအစိုကို ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းၿပီး က်င္း (သို႔မဟုတ္) အိတ္အတြင္းတြင္ ေသခ်ာဖိသိပ္ၿပီး ေလလုံေအာင္ သိမ္းဆည္းထားေသာ ႏြားစာျဖစ္သည္။
အက်ိဳးေက်းဇူးမ်ား
- သီးႏွံမ်ားတြင္ပါ၀င္ေသာ အာဟာရဓါတ္ႏွင့္ စိုထိုင္းမႈကို ထိန္းသိမ္းထားႏိုင္ျခင္း၊
-
ေနေရာင္ျခည္ျဖင့္ အေျခာက္လွန္းျခင္းထက္ အာဟာရဓါတ္ ဆုံးရႈံးမႈနည္းျခင္း၊
- မည္သည့္ရာသီ မဆို ျပဳလုပ္ႏိုင္ျခင္း
- ကုန္က်စရိတ္နည္းျခင္းႏွင့္ ႏွစ္အေတာ္ၾကာသိုေလွာင္ထားႏိုင္ျခင္း တို႔ျဖစ္ပါသည္။
ဆိုးက်ိဳးမ်ားအေနျဖင့္
- ခ်ဥ္ဖတ္ျပဳလုပ္ရာ၌ ေလလုံေအာင္ ျပဳလုပ္ထားႏိုင္ျခင္းမရွိလွ်င္ အာဟာရဓါတ္မ်ား ဆုံးရႈံး ႏိုင္ပါသည္။
- လိုအပ္ေသာ အက္စစ္ျပင္းအားအထိ က်ဆင္းမႈမရွိလွ်င္ တိရစာၦန္ကို အႏၲရာယ္ျဖစ္ေစေသာ ပိုးမႊားမ်ား ေပါက္ပြားေစပါသည္။
ခ်ဥ္ဖတ္ျပဳလုပ္ရာတြင္
- စားက်က္ပဲပင္ကို ခ်ဥ္ဖတ္ျပဳလုပ္ရန္ အေကာင္းဆုံးရိတ္သိမ္းခ်ိန္မွာ အပြင့္ပြင့္ခ်ိန္ ျဖစ္သည္။ ေျပာင္းခ်ဥ္ဖတ္ျပဳလုပ္ရန္ အေကာင္းဆုံးရိတ္သိမ္းခ်ိန္မွာ သီးႏွံအေစ့ ႏို႔ရည္ထည့္ခ်ိန္ ျဖစ္သည္။ ျမက္ခ်ဥ္ဖတ္ ျပဳလုပ္ရာတြင္ ေရဓါတ္ပါ၀င္မႈ ၇၀ - ၇၅ % ရွိရမည္။ ႏြားစာပင္ရိတ္ျခင္း၊ စဥ္းျခင္း ႏွင့္ ခ်ဥ္ဖတ္သိပ္ျခင္းတို႔ကို တစ္ရက္အတြင္းျပဳလုပ္ရမည္။
- ခ်ဥ္ဖတ္ေကာင္းရရွိရန္ ေကာင္းစြာသိပ္ေပးရန္လိုအပ္သည္။ ခ်ဥ္ဖတ္က်င္းထဲ၌ ေလခိုေအာင္း မႈနည္းေလ ခ်ဥ္ဖတ္အရည္အေသြး ေကာင္းေလျဖစ္သည္။ ထို႔ျပင္ ခ်ဥ္ဖတ္က်င္း (သို႔မဟုတ္) အိတ္ကို ေလလုံေအာင္ ျပဳလုပ္ထားမွသာလွ်င္ မႈိတက္ျခင္း၊ ႏြားစာတြင္ပါ၀င္ေသာ အာဟာရ ဓါတ္မ်ား ဆုံးရႈံးျခင္းကို ကာကြယ္ႏိုင္မည္ျဖစ္ပါသည္။ ခ်ဥ္ဖတ္သိပ္ၿပီး အနည္းဆုံး (၃) ပတ္ အတြင္းမဖြင့္ရ။
ေလလုံေအာင္ဖိသိပ္ျခင္း
- ပလပ္စတစ္စကို ေသခ်ာႀကိဳးစည္းၿပီး တိပ္ျဖင့္ ထပ္ပတ္ပါ။
- အိတ္ကို ေထာင္ထားၿပီး ေနေရာင္တိုက္႐ိုက္မထိေတြ႕ေအာင္ ဖုံးထားပါ။
Source - ျမန္မာ - နယူးဇီလန္ ေကာင္းမြန္ေသာ ႏို႔စားႏြားေမြးျမဴမႈ ဖြံ႕ၿဖိဳးတိုးတက္ေရးစီမံကိန္း
kosoeIT.blospot.com
No comments:
Post a Comment