
ရာသီစာ ဖရဲသီးက ျပည္တြင္းမွာလည္း အစားမ်ားပါတယ္။ အသီးလိုက္ အေနနဲ႔ေရာ ေဖ်ာ္ရည္ အျဖစ္နဲ႔ေရာ စားသုံးၾကပါတယ္။ ကာဘိုဟိုက္ဒရိတ္လည္း ျပည့္ဝတယ္၊ ဗီတာမင္ ေအနဲ႔ စီလည္း ပါတယ္။ ပိုတက္စီယမ္ေရာ ပါေသးတယ္။ အဆီနဲ႔ ကယ္လိုရီ လုံး၀ မပါရွိတဲ့ အသီးေပါ့။ အပူကင္းေအာင္ စားသုံးဖို႔ အေကာင္းဆုံး အသီးလို႔ေတာင္ ဆိုပါတယ္။ သူ႔ကို ေရ အစားထိုး၊ ေရအဆာေျပလည္း စားႏိုင္ေသးတယ္၊ အေၾကာင္းက ဖရဲသီးမွာ ေရဓာတ္က ၉၅ ရာခိုင္ႏႈန္းေလာက္နဲ႔ ဖြဲ႕စည္းထားလို႔ပါ။ အမွ်င္ဓာတ္လည္း ေကာင္းစြာ ပါဝင္ပါေသးတယ္။ အခု ဖရဲသီးရဲ႕ က်န္းမာေရး အတြက္ ေကာင္းမြန္ေစတဲ့ အခ်က္ေတြကို