
နဂါးေမာက္သီးအသင့္စား အထားခံျပားေလးမ်ားလုပ္နည္း
နဂါးေမာက္သီးဆိုတာက
ဗီတာမင္ စီ၊ ဗီတာမင္ ဘီ အထူးသျဖင့္ ဗိုက္တာမင္ ဘီဝမ္း၊ သတၱဳဓါတ္ေတြ
အထူးသျဖင့္ေတာ့ ကယ္လ္ဆီယမ္၊ သံဓါတ္နဲ႔ မီးစုန္းဓါတ္ေတြ၊ အမွ်င္ဓါတ္၊
ကိုလက္စထေရာျဖစ္ေပၚမႈကို အားမေပးေသာအဆီမ်ား အထူးသျဖင့္ အိုမီဂါ (၃) နဲ႔
အိုမီဂါ (၆) လိုမ်ိဳး အဆီေတြက အေစ့မဲမဲေလးေတြထဲမွာ ပါတယ္။
Lycopene လိုမ်ိဳး အနီေရာင္ျဖစ္ေစတဲ့ပစၥည္း နဲ႔ Anthocyanins ကဲ့သို႔