
- သီးႏွံပင္ေတြမွာ အေရာင္အဆင္း၊ အနံ႔အရသာ ပိုမိုေကာင္းမြန္ၿပီး သဘာဝအတိုင္းျဖစ္ေစျခင္း။ - သီးႏွံမ်ား၊ အပြင့္မ်ား၊ အ႐ြက္မ်ားကို ၾကာရွည္စြာထိန္းထားႏိုင္ၿပီး ဆြတ္ခူးခ်ိန္လြန္ေအာင္ ထားႏိုင္ျခင္း။
- ေျမသားထဲရွိ အက်ိဳးျပဳသက္ရွိမ်ား၊ အဏုဇီဝမ်ား ရွင္သန္ႏိုင္ၿပီး ေရဓာတ္မ်ားကို ၾကာရွည္စြာ ထိန္းသိမ္းႏိုင္သျဖင့္ ေရငတ္ဒဏ္ကိုလည္း ကာကြယ္ႏိုင္ျခင္း။
- ထည့္သြင္းသဘာဝေျမဩဇာမ်ားေၾကာင့္ ေျမဆီလႊာပ်က္စီးမႈကို ထိန္းသိမ္းႏိုင္တာေၾကာင့္ ကုန္က်စရိတ္
သက္သာေစကာ စီးပြားေရးတြက္ေခ်ကိုက္ေစျခင္း။
- ထြက္ရွိလာေသာ သီးႏွံမ်ားမွာ ေအလးခ်ိန္စီးျခင္း။
- ပိုးသတ္ေဆး၊ မႈိသတ္ေဆး၊ ေပါင္းသတ္ေဆးမ်ား သုံးစြဲမႈကို ၄၀ % မွ ၅၀ % အထိ ေလွ်ာ့ခ်သုံးစြဲႏိုင္ျခင္း။
- ဓာတ္ေျမဩဇာ သုံးစြဲျခင္းကိုလည္း ၃၀ % မွ ၄၀ % အထိ ေလွ်ာ့ခ်သုံးစြဲႏိုင္ျခင္း။
ဓာတုေဆး၏အားနည္းခ်က္မ်ား (သို႔) ေျမဆီလႊာပ်က္စီးျခင္း၏ အက်ိဳးဆက္
- သီးႏွံမ်ား ၾကာရွည္စြာ အထားမခံျခင္း။
- အသီးအပြင့္ အ႐ြက္ အခက္အလက္မ်ား ေဆာလ်င္စြာ ေႂကြက်ျခင္း။
- ေျမသားထဲရွိ ေရဓါတ္မ်ားကို ၾကာရွည္စြာထိန္းသိမ္းမထားႏိုင္ျခင္းေၾကာင့္ ေရငတ္ဒဏ္မခံႏိုင္ျခင္း။
- ေျမသားထဲရွိ ဓါတုအသုံးျပဳမႈေၾကာင့္ အပင္သီးႏွံမ်ားကို အက်ိဳးျပဳေသာ အင္းဆက္၊ တီေကာင္၊ အဏုဇီဝပိုးမႊားမ်ား ပ်က္စီးဆုံးရႈံးမႈမ်ားကိုလည္း ျဖစ္ေပၚေစျခင္း။
- ဓာတုဓါတ္ေျမဩဇာအသုံးျပဳျခင္းက တစ္ႏွစ္ထက္တစ္ႏွစ္ ကုန္က်စရိတ္တိုးမ်ားေစျခင္း။
www.greenwaymyanmar.org
No comments:
Post a Comment