Saturday, April 7, 2018

ဓာတ္ပံုေတြကို ခပ္မိုက္မိုက္ျပဳလုပ္မယ္ -PicsArt Photo Studio Version 5.31.3 Apk


Android ဖုန္း Tablet ကိုင္ေဆာင္းထားေသာေဘာ္ဒါတို႔အတြက္ ဓာတ္ပံုေတြကို ခပ္မိုက္မိုက္ျပဳျပင္ႏိုင္တယ္PicsArt – Photo Studio ေလးတင္ေပးလိုက္ပါတယ္။
ဒီေကာင္းေလးလုပ္ေဆာင္ခ်က္ကေတာ့ ဓာတ္ပံုတစ္ပံုကို editing လုပ္ရာမ်ာ အရမ္းကို လွပစြာျဖင့္ ျပဳျပင္ေျပာင္လွဲႏိုင္ပါတယ္။ ဓာတ္ပံုေတြျပဳလုပ္ရာတြင္ magazines ပံုစံေလးလို႔မ်ဳျပဳျပင္ႏိုင္ပါတယ္။အသံုးျပဳလို႔ေသာေဘာ္ဒါတို႔အတြက္ကေတာ့ Android Os

ရန္ကုန္တစ္ျမိဳ႕လံုး လမ္းႀကိဳလမ္းၾကားမက်န္ ရွာေဖြၾကည့္ရႈႏိုင္တဲ႔ ေဆာ့ဝဲ


ရန္ကုန္တစ္ျမိဳ႕လံုး လမ္းႀကိဳလမ္းၾကားမက်န္ ရွာေဖြၾကည့္ရႈႏိုင္တဲ႔ ေဆာ့ဝဲ
အင္တာနက္မလိုတဲ႔ Offline Maps ပါ
ရန္ကုန္မွာ မိမိဘယ္ေနရာေရာက္ေနသလဲ ၊ ဘယ္ကိုသြားခ်င္လဲ ၊ ဘယ္လမ္းမွာ ကားပိတ္ေနသလဲ အစရွိေတြကို ျမန္မာ ၊ အဂၤလိပ္ ႏွစ္ဘာသာနဲ႔သံုးစဲြႏိုင္တဲ႔ေဆာ့ဝဲေလးပါ

ဖုန္းတစ္ခုလံုးကိုေပါ့ပါးသြက္လက္ေအာင္ရွင္းလင္းေပးမယ့္ - Clean Master 6.11.4 APK


Android OS ဖုန္း ႏွင့္ Tablet ေတြ႔ အေကာင္းဆံုး clean လုပ္ေပးႏိုင္တဲ့ Android Application ေလးကိုတင္ေပးလုိက္ပါတယ္။ ဒီေကာင္ေလးကိုေတာ့ အားလံုးသိျပီးသားျဖစ္မယ္ထင္ပါတယ္။ Version သစ္ထြက္လာလို႔တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။ ဒီေကာင္ေလး၏ လုပ္ခ်က္ေတြကေတာ့ AppLock,Duplicate Photo Remover,Jnuk Finl Cleaning  ,Memory Boost ,CPU Cooler,ANTIVIRUS  အစရွိေသာ ဖုန္းႏွင့္ သက္ဆိုင္းေသာ ေပ့ါပါးမႈ အားလံုးကို အေသးစိပ္ ရွာျပိးဖ်က္ေပးႏိုင္တဲ့ အတြက္စက္ကို လံုဝေပ့ါသြားေစပါတယ္။ App တစ္ခုကို unistall လုပ္လိုက္ျပီ ဆိုရင္စက္ထဲမွာ က်န္ခဲ့တဲ့ အမႈိက္ေတြ junk

Friday, April 6, 2018

စားသုံးမႈပုံစံအသစ္နဲ႔ နဂါးေမာက္သီး




နဂါးေမာက္သီးအသင့္စား အထားခံျပားေလးမ်ားလုပ္နည္း
နဂါးေမာက္သီးဆိုတာက
ဗီတာမင္ စီ၊ ဗီတာမင္ ဘီ အထူးသျဖင့္ ဗိုက္တာမင္ ဘီဝမ္း၊ သတၱဳဓါတ္ေတြ အထူးသျဖင့္ေတာ့ ကယ္လ္ဆီယမ္၊ သံဓါတ္နဲ႔ မီးစုန္းဓါတ္ေတြ၊ အမွ်င္ဓါတ္၊ ကိုလက္စထေရာျဖစ္ေပၚမႈကို အားမေပးေသာအဆီမ်ား အထူးသျဖင့္ အိုမီဂါ (၃) နဲ႔ အိုမီဂါ (၆) လိုမ်ိဳး အဆီေတြက အေစ့မဲမဲေလးေတြထဲမွာ ပါတယ္။
Lycopene လိုမ်ိဳး အနီေရာင္ျဖစ္ေစတဲ့ပစၥည္း နဲ႔ Anthocyanins ကဲ့သို႔

ဆန္ၾကာဇံ ဘယ္လိုလုပ္သလဲ?




စပါးကို ႀကိတ္ခြဲလိုက္သည့္အခါ မက်ိဳးမေၾကေသာ ဆန္သားႏွင့္ က်ိဳးေၾကေသာ ဆန္ကြဲမ်ားကို ရရွိပါသည္။ ဆန္ကြဲႀကီးမ်ားကို အစားအစာမ်ား ထုတ္လုပ္ရာတြင္ အသုံးျပဳၾကၿပီး ဆန္ကြဲေသး၊ ဆန္ကြဲႏုပ္မ်ားကို တိရစာၦန္အစားအစာအျဖစ္ အသုံးျပဳၾကပါသည္။ ေဘးထြက္ပစၥည္းျဖစ္သည့္ ဆန္ကြဲကို အေျခခံ အစားအစာမ်ား၊ အရက္ စသည္တို႔ထုတ္လုပ္ရာတြင္ အသုံးျပဳၾကပါသည္။ ဆန္ကြဲမွ ထုတ္လုပ္သည့္ စားစရာပစၥည္မ်ားအနက္ ဆန္ၾကာဇံသည္ ျမန္မာႏိုင္ငံတြင္ မုန္႔ဟင္း ခါးၿပီးလွ်င္ လူသိအမ်ားဆုံးျဖစ္ပါသည္။
စင္စစ္ ဆန္ၾကာဇံ၊ ပဲၾကာဇံႆည္ ျမန္မာ့႐ိုးရာ အစားအစာ မဟုတ္ပါ။ ၁၉၃၀ ျပည့္ႏွစ္ဝန္းက်င္ တြင္ တ႐ုတ္အမ်ိဳးသားမ်ားမွတစ္ဆင့္ ထုတ္လုပ္မႈနည္းပညာ ကူးေျပာင္းေရာက္ရွိလာျခင္း ျဖစ္ ပါသည္။ သား၊

ပဲႏို႔ရည္၊ ပဲျပား ကိုယ္တိုင္ျပဳလုပ္မယ္




ပဲပုပ္ကို အသုံးျပဳၿပီးေတာ့ ပဲႏို႔ရည္ႏွင့္ ပဲျပားျပဳလုပ္နည္းေလးကို ေဖာ္ျပေပးခ်င္ပါတယ္။ ေဈးကြက္မွာ ေတြ႕ေနရတဲ့ ပဲႏို႔ရည္ေတြ ပဲျပားေတြရွိေပမယ့္ ကိုယ္တိုင္ျပဳလုပ္တဲ့အရာေလာက္ေတာ့ သန္႔ရွင္းသပ္ရပ္မႈ႕၊ က်န္းမာေရးနဲ႔ ညီၫြတ္မႈ႕အတြက္ အာမခံခ်က္ေပးႏိုင္ရဲ႕လား စဥ္းစားရပါမယ္။ အိမ္ရွင္မမ်ား သိတဲ့ အတိုင္း ပဲျပား၊ မုန္႔ဖတ္ စတာေတြမွာ တာရွည္ခံေအာင္ ေဖာ္မလင္သုံးထားတာေတြ ေတြ႕ရတဲ့အတြက္ အစားအေသာက္ႏွင့္ ေဆးဝါးကြပ္ကဲ ေရးဦးစီးဌာန (FDA) ကလည္းေရွာင္တခင္ ဝင္ေရာက္စစ္ေဆးမႈ႕ ေတြရွိေနတာကိုလည္း ေတြ႕ရပါတယ္။ ပဲႏို႔ရည္နဲ႔ ပဲျပားဟာဆိုရင္ က်န္းမာေရးနဲ႔ညီၫြတ္ၿပီး လူႀကီး လူငယ္မေ႐ြး ႀကိဳက္ႏွစ္ သက္တဲ့ အစားအစာလည္းျဖစ္ပါတယ္။ ဆိုေတာ့....က်န္းမာေရးနဲ႔ညီၫြတ္ၿပီး

သီဟိုလ္သီး ဝိုင္ ဘယ္လိုလုပ္ၾကမလဲ - (How to Make Cashew Wine)




သီးဟိုလ္ေစ့ဟာဆိုရင္ ခ်ိဳစိမ့္ေမြးၿပီးေတာ့ သီဟိုလ္သီးဟာဆိုရင္ ႏူးညံ့ၿပီးအရသာရွိလွတဲ့ အသီးတစ္ခုလဲ ျဖစ္ပါတယ္။ ကဲ..... ခုကေတာ့ သီဟိုလ္သီးႏွင့္ ဝိုင္ျပဳလုပ္လို႔ ရတဲ့ နည္းလမ္းေလးေတြကို ေလ့လာၾကည့္ရေအာင္
ျပဳလုပ္နည္း (၁)
ပါဝင္ေသာပစၥည္းမ်ား
လတ္ဆတ္ေသာသီဟိုလ္သီး - ၁ ကီလိုဂရမ္ ( ၆၂က်ပ္သား) 
သၾကား - ၆ က်ပ္သား
တေစး (yeast) - ၁/၂  လဘက္ရည္ဇြန္း
ၾကက္ဥ အကာ - ၁/၄  လဘက္ရည္ခြက္
ျပဳလုပ္ပုံအဆင့္ဆင့္