
ငါး သဲေျခာက္၊ ပုဇြန္ ႏိုင္လြန္ေျခာက္
ငါးေျခာက္ သဲေျခာက္၊ ႏိုင္လြန္ေျခာက္မ်ားကို (၂)ပိႆာ (သို႔) (၃) ပိႆာခန္႔ကို မိုးၿဗဲဒယ္ႀကီးမ်ားအတြင္း ေရမ်ားမ်ားထည့္၍ မီးပူေပးၿပီး အခ်ိန္အေတာ္ၾကာက်ိဳရသည္။ (၅) နာရီ (၆) နာရီခန္႔ က်ိဳေသာအခါ ငါးေျခာက္မ်ား ေၾကမြသြားသည္။ အခ်ိဳ႕ေရေပ်ာ္ဝင္သြားသည္။ ထိုေနာက္ပိတ္စိမ္းပါးျဖင့္ စစ္၊ ညႇစ္ၿပီး စစ္ဖတ္ မ်ားကို တိရိစာၦန္အစာအျဖစ္ အသုံးျပဳႏိုင္သည္။ သို႔မဟုတ္ ေရစိမ္၊ အပုပ္ခံၿပီး ေျမဩဇာျပဳလုပ္ႏိုင္သည္။ စစ္ရည္ကိုကား မိုးၿပဲဒယ္အတြင္းျပန္ထည့္ၿပီး အရည္ပ်စ္သြားသည္အထိ ျပန္က်ိဳရသည္။ ပ်ားရည္ထက္ အနည္းငယ္ ပိုပ်စ္ေသာအခါ ပိုတက္စီယမ္ႏိုက္ထရိတ္ Potassium Nitrate
ငါးေျခာက္ သဲေျခာက္၊ ႏိုင္လြန္ေျခာက္မ်ားကို (၂)ပိႆာ (သို႔) (၃) ပိႆာခန္႔ကို မိုးၿဗဲဒယ္ႀကီးမ်ားအတြင္း ေရမ်ားမ်ားထည့္၍ မီးပူေပးၿပီး အခ်ိန္အေတာ္ၾကာက်ိဳရသည္။ (၅) နာရီ (၆) နာရီခန္႔ က်ိဳေသာအခါ ငါးေျခာက္မ်ား ေၾကမြသြားသည္။ အခ်ိဳ႕ေရေပ်ာ္ဝင္သြားသည္။ ထိုေနာက္ပိတ္စိမ္းပါးျဖင့္ စစ္၊ ညႇစ္ၿပီး စစ္ဖတ္ မ်ားကို တိရိစာၦန္အစာအျဖစ္ အသုံးျပဳႏိုင္သည္။ သို႔မဟုတ္ ေရစိမ္၊ အပုပ္ခံၿပီး ေျမဩဇာျပဳလုပ္ႏိုင္သည္။ စစ္ရည္ကိုကား မိုးၿပဲဒယ္အတြင္းျပန္ထည့္ၿပီး အရည္ပ်စ္သြားသည္အထိ ျပန္က်ိဳရသည္။ ပ်ားရည္ထက္ အနည္းငယ္ ပိုပ်စ္ေသာအခါ ပိုတက္စီယမ္ႏိုက္ထရိတ္ Potassium Nitrate